20 نکته مهم که باید در مصرف داروی کودکان رعایت شود

 

بهترین راه دارو دادن به کودک

 استفاده از انواع دارو و نحوه مصرف آن برای کودکان یکی از معضلات است

  

نکاتی درباره دارو دادن به کودک

 استفاده از انواع دارو و نحوه مصرف آن برای کودکان یکی از معضلاتی است که سوال های زیادی برای مادران ایجاد می کند. نکات ظریف و کلیدی ای در مصرف داروی کودکان وجود دارد که خانواده ها باید از آنها اطلاع داشته باشند. در این مطلب به 20 نکته مهم که باید در مصرف داروی کودکان رعایت شود، اشاره خواهم کرد.


1. مصرف هر نوع دارویی برای کودک باید با نظر پزشک معالج باشد. هرگز خوددرمانی نکنید. مصرف بعضی از داروها در دوران کودکی ممنوع است.

2.  بعضی از کودکان ممکن است نسبت به یک داروی ساده واکنش و حساسیت نشان دهند. در این مواقع دستپاچه نشوید و سریع با پزشک معالج تماس بگیرید.

3.  قبل از مصرف دارو به دقت به تاریخ تولید و انقضای آن توجه کنید. بعد از باز کردن در داروهایی مثل شربت حتما باید تا زمان مشخصی مصرف شود. باقیمانده دارو را دور بیندازید.
 
4.  حتما به دوز دارو توجه کنید. دوز دارو را پزشک مشخص می کند.

5.  به دستورات درج شده روی دارو توجه کنید. بعضی از داروها را حتما باید در جای خنک و دور از نور آفتاب نگه دارید.

6. مقدار مصرف دارو و جذب و دفع آن در  کودکان متفاوت تر از بزرگسالان است. در کودکان، به خصوص در شیرخواران کبد و کلیه ها کاملا تکامل نیافته اند و ممکن است در جذب و دفع دارو دچار مشکل شوند. به همین دلیل است که دوز دارو باید کاملا مطابق با دستور پزشک به کودک داده شود چون میزان مسمومیت و عوارض دارویی در کودکان بیشتر است. مصرف بعضی از داروها با توجه به سن و وزن کودک محاسبه می شود.

7. اولین دارویی که برای نوزادان تجویز می شود، قطره ویتامین AD است که مصرف آن تا 2 سالگی هم باید ادامه داشته یابد. این قطره برای کودکان ضروری است و برای پیشگیری از نرمی استخوان و پیشگیری از کمبود ویتامین D در کودکان تجویز می شود.

 
8.   آهن نیز از 6 ماهگی تجویز می شود. مادران باید توجه کنند زمان مصرف آهن با شیر خوردن کودک باید حداقل یک ساعت فاصله داشته باشد چون شیر جذب آهن را کمتر می کند. البته ویتامین D به جذب آهن کمک می کند. طعم آهن تقریبا برای همه کودکان ناخوشایند است. برای کمتر کردن طعم بد آهن و بلعیدن کامل آن بهتر است آهن را در قسمت انتهایی زبان کودک بریزید.

9. داروی دیگری که زیاد برای کودکان استفاده می شود، داروهای تب بر هستند. بی ضررترین داروی تب بر و ضددرد استامینوفن است که به صورت قطره، شربت، شیاف و قرص وجود دارد.  دقت کنید کودکان قبل از 7- 6 سالگی نمی تواند قرص را ببلعند و بهتر است از شربت، قطره و... استفاده شود. (بیشتر بخوانید: راهنمای مصرف استامینوفن برای کودکان)

 

10. داروی ضددرد و ضد تب دیگری هم به نام ایبوبروفن وجود دارد که به صورت شربت و عوارض آن نسبت به استامینوفن بیشتر است. تجویز این دارو قبل از 6 ماهگی ممنوع است. مهم ترین عارضه ایبوبروفن تاثیر روی دستگاه گوارش است که در بدترین 9حالت ممکن است باعث خونریزی گوارشی شود. شربت ایبوبروفن باید بعد از غذا به کودک داده شود.

 

Comments

Popular posts from this blog

COMPARE IT: CLEANSER VS. FACE WASH—WHICH ONE SHOULD YOU USE?

Here’s Exactly What Happens to Your Face When You’re Stressed

13 of the Best Facebook Live Videos We've Ever Seen